Welkom!

Welkom op de webstek van kwb Ganshoren. Op deze website vind je informatie over ons aanbod in het lopende werkjaar, lees je hoe je ons kunt contacteren, en kun je onze geschiedenis ontdekken.

We nodigen je van harte uit om naar een van onze activiteiten te komen! Tot weldra!

Volg ons ook op Facebook

 


Onze volgende activiteiten:

 

Welkom in ons brei- en naaicafé.

Je kiest zelf wat je wilt maken. Als het even niet meer gaat, staan de andere aanwezigen zeker paraat om te helpen. Het samenzijn is even belangrijk als het naaien en breien! En iedereen die zin heeft om te breien of te naaien is welkom!

 

Op zondag 11 juni 2023 organiseren kwb Ganshoren en kwb Laken-Jette een wandeldag in en rond het Laarbeekbos. Startplaats en eindpunt zijn in Jeugdhuis Tongeluk (Bosstraat 10 in Ganshoren). Er is keuze tussen wandelingen van 5 tot 20 kilometer.

In Jeugdhuis Tongeluk is er vanaf 8u30 een landelijk ontbijt, en vanaf 11u gezonde artisanale lunch.

 

In de voormiddag gegidst bezoek aan de mijnsite van ‘Bois du Cazier’ waar op 8 augustus 1956 in één klap 262 mijnwerkers omkwamen. We bezoeken er drie musea: het museum van de mijnramp in 1956, het industrie-museum en het glasmuseum. Na de middagpauze (eigen picknick meebrengen!) bezoeken we in Charleroi het hernieuwd museum voor schone kunsten en doen we een art-nouveauwandeling in het stadscentrum (erkend als Unesco Werelderfgoed).

 

In het hartje van het Pajottenland, in het voormalige gemeen-tehuis van Vollezele, ligt het Museum van het Belgisch trekpaard. Kom te weten hoe de legendarische hengsten Orange I en Brillant het Belgisch trekpaard op de wereldkaart hebben gezet.

Ontdek na je bezoek de sporen van het fokkerijverleden via lokale wandelingen door het Pajotse landschap.

Concreet: zondag 25 juni 2023 (nieuwe datum!).

 

Aan de rand van de grootstad, vlak bij de Brusselse ring, een mooi en indrukwekkend natuurgebied. Kerremanspark, Laarbeekbos, Poelbos, het Moeras van Ganshoren - Jette. Een ervaren gids van natuurpunt vertelt je er alles over!

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo