Welkom!

Welkom op de webstek van kwb Ganshoren. Op deze website vind je informatie over ons aanbod in het lopende werkjaar, lees je hoe je ons kunt contacteren, en kun je onze geschiedenis ontdekken.

We nodigen je van harte uit om naar een van onze activiteiten te komen! Tot weldra!

Kwb Ganshoren vierde in 2015-2016 zijn zeventigste verjaardag. Download de brochure 'kwb Ganshoren 70 jaar' (.pdf - 10Mb)!


Onze volgende activiteiten:

 

Gids Kaat Bauters zou met ons door de Marollen wandelen, met Bruegel als rode draad. Veel bijleren bij over deze schilder die ook een wijsgerige humanist blijkt te zijn. En meekijken over de schouder van Bruegel naar het leven van vandaag. Althans - dat was het plan.

Maar helaas: uitgesteld. De reden is niet ver te zoeken :-)

 

Op zondag 9 mei 2021 organiseren kwb Ganshoren en kwb Laken-Jette een groene wandeldag in en rond bossen en parken in Ganshoren/Jette. Er is keuze tussen wandelingen van 5 tot 15 kilometer. En voor wie liever fietst: met Fietsclub Eliza fiets je 40 kilometer , grotendeels langs fietspad of op autovrije of autoluwe wegen in en rond Brussel. In Jeugdhuis Tongeluk is er ook meer te doen: kubb-initiatie, een popup-restaurant…

 

Bierkenner en Brussels minister Sven Gatz zou ons meenemen in de wereld van de trappisten. Welke trappisten zijn er? Hoeveel zijn er? Waar liggen de historische wortels ervan? En ook: hoe smaken ze?

Maar helaas: deze activiteit is uitgesteld. Tot zodra de omstandigheden het toelaten...
 

In 2020-2021 is kwb Ganshoren 75 jaar jong - opgericht in 1945 dus.

Het Bakkersmuseum dook in de archieven, en vond in een kookboek uit 1945 een recept voor heerlijke koekjes.

Heb je zin om ze zelf te bakken?

 

Charleroi mag dan een reputatie hebben als lelijke stad, ze heeft wel degelijk wonderbaarlijke bezienswaardigheden. Ontdek tijdens dit bezoek de ‘ghost metro’, en bezoek een authentieke verlaten metaalfabriek.

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo