Welkom!

Welkom op de webstek van kwb Ganshoren. Op deze website vind je informatie over ons aanbod in het lopende werkjaar, lees je hoe je ons kunt contacteren, en kun je onze geschiedenis ontdekken.

We nodigen je van harte uit om naar een van onze activiteiten te komen! Tot weldra!

Kwb Ganshoren vierde in 2015-2016 zijn zeventigste verjaardag. Download de brochure 'kwb Ganshoren 70 jaar' (.pdf - 10Mb)!


Onze volgende activiteiten:

 

Kwb Ganshoren organiseert tijdens de herfst- en wintermaanden kaartavonden whisten. Man of vrouw, jong of oud, kwb-lid of niet, iedereen is welkom. De gezelligheid primeert! En als je eens niet kunt komen, is dat geen ramp.

 

Zytholoog en kersvers Brussels minister Sven Gatz neemt ons mee in de wereld van de trappisten. Welke trappisten zijn er? Hoeveel zijn er? Waar liggen de historische wortels ervan? En ook: hoe smaken ze?

Noteer ‘trappistenproeven’ op vrijdagavond 27 maart 2020 in je agenda. Gemeenschapscentrum De Zeyp is de plaats van afspraak.

 

Op de Startavond kijken we terug naar het activiteitenjaar 2019-2020, én blikken ook vooruit op het programma 2020-2021.

Afspraak op vrijdagavond 2 oktober 2020 in gemeenschapscentrum De Zeyp.

Kom je? Graag vooraf een seintje!

 

Op zaterdagavond 15 februari 2020 worden kinderen tussen 6 en 12 jaar met hun ouder(s) of andere begeleider(s) verwacht aan Jeugdhuis Tongeluk voor de zaklampentocht in het bos. Als afsluiter volgt een kampvuur met koeken en chocomelk.

 

Charleroi mag dan een reputatie hebben als lelijke stad, ze heeft wel degelijk wonderbaarlijke bezienswaardigheden. Ontdek tijdens dit gegidst bezoek o.m. de ‘ghost metro’, en bezoek een authentieke verlaten metaalfabriek.

Interesse? Blokkeer dan 26 april in je agenda én schrijf je nu al in!

 

Er was eens een Antwerpse Marokkaan, een Limburgse Turk die in Brussel woont, en een grensgeval van een West-/Oost-Vlaming... Het kon het begin van een mop zijn, maar het zijn de ingrediënten van een stand-upcomedyshow met Latif Ait, Erhan Demirici en Han Solo. Soms lachend, soms confronterend - humor met een knipoog en een boodschap.

 

Gids Kaat Bauters wandelt met ons door de Marollen met Bruegel als rode draad en inspirator. De visuele kracht van zijn werk en de humor waarmee hij de mens een spiegel voorhoudt, tonen ons een wijsgerig humanist. De wandeling is een uitnodiging om over de schouder van Bruegel naar het leven van vandaag te kijken.

Streep zondagnamiddag 15 maart 2020 aan in je agenda!

 

Op zondag10 mei 2020 organiseren kwb Ganshoren, kwb Laken-Jette en Pasar Jette-Laken een groene wandeldag in en rond bossen en parken in Ganshoren/Jette. Er is keuze tussen wandelingen van 5, 9 en 16  kilometer. En voor wie liever fietst: met Fietsclub Eliza fiets je 40 kilometer grotendeels langs fietspad, of op autovrije of autoluwe wegen in en rond Brussel. In Jeugdhuis Tongeluk is ook meer te doen: kubb-initiatie, een popup-restaurant… Zin om te komen?

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo