Welkom!

Welkom op de webstek van kwb Ganshoren. Op deze website vind je informatie over ons aanbod in het lopende werkjaar, lees je hoe je ons kunt contacteren, en kun je onze geschiedenis ontdekken.

We nodigen je van harte uit om naar een van onze activiteiten te komen! Tot weldra!

Kwb Ganshoren vierde in 2015-2016 zijn zeventigste verjaardag. Download de brochure 'kwb Ganshoren 70 jaar' (.pdf - 10Mb)!


Onze volgende activiteiten:

 

Een fijne wandeling in Ganshoren (en een klein beetje Jette). Intussen moet je goed uitkijken om foto’s in de juiste volgorde te plaatsen, en zoek je juiste antwoorden op vragen. En Coronaproof: je wandelt met je eigen bubbel!

 

Voor wie graag een kaartje legt ter ontspanning. Je hoeft geen kampioen te zijn om deel te nemen, de gezelligheid primeert!

 

Kwb en vzw ‘Tochten van Hoop’ organiseren op zondagnamiddag 3 januari 2021 een gegidste wandeling in het Brusselse. Welk thema en in welke regio, dat wordt later beslist.

 

Bierkenner Brussels minister Sven Gatz neemt ons mee in de wereld van de trappisten. Welke trappisten zijn er? Hoeveel zijn er? Waar liggen de historische wortels ervan? En ook: hoe smaken ze?

 

Op de Startavond kijken we terug naar het activiteitenjaar 2019-2020, én blikken ook vooruit op het programma 2020-2021.

Dat was toch het plan voor vrijdagavond 2 oktober 2020.

Helaas - deze startavond is geannuleerd!

 

De Wereldwerkgroep van Ganshoren organiseert elk jaar acties ten voordele van 11.11.11. Kwb Ganshoren helpt graag mee.

Zondagmiddag 15 november 2020 is de traditionele 11.11.11-pannenkoekenmiddag in gemeenschapscentrum De Zeyp.

I.s.m. Wereldwerkgroep Ganshoren

 

Kwb, Scouts, Chiro en Davidsfonds van Ganshoren tekenen al voor de drieëntwintigste editie van deze spannende activiteit voor kinderen tussen 6 en 12 in het Laarbeekbos.

 

Op zondag 9 mei 2021 organiseren kwb Ganshoren en kwb Laken-Jette een groene wandeldag in en rond bossen en parken in Ganshoren/Jette. Er is keuze tussen wandelingen van 5 tot 15 kilometer. En voor wie liever fietst: met Fietsclub Eliza fiets je 40 kilometer , grotendeels langs fietspad of op autovrije of autoluwe wegen in en rond Brussel. In Jeugdhuis Tongeluk is er ook meer te doen: kubb-initiatie, een popup-restaurant…

 

Er was eens een Antwerpse Marokkaan, een Limburgse Turk die in Brussel woont, en een grensgeval van een West-/Oost-Vlaming... Het kon het begin van een mop zijn, maar het zijn de ingrediënten van een stand-upcomedyshow met Latif Ait, Erhan Demirici en Han Solo. Soms lachend, soms confronterend - humor met een knipoog en een boodschap.

 

Al meer dan 30 jaar organiseren Ganshorense verenigingen, onder leiding van Davidsfonds Ganshoren, een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk. Ook kwb Ganshoren doet mee.

Wie dit jaar komt, is nog niet bekend. Maar blokkeer je agenda alvast: zaterdag 19 december 2021 in de Sint-Martinuskerk.

I.s.m. o.m. Davidsfonds Ganshoren, OKRA Ganshoren en gemeenschapscentrum De Zeyp

 

Gids Kaat Bauters wandelt met ons door de Marollen met Bruegel als rode draad. Je leert veel bij over deze schilder die ook een wijsgerige humanist blijkt te zijn. En de wandeling laat je ook over de schouder van Bruegel naar het leven van vandaag kijken.

 

In 2020-2021 is kwb Ganshoren 75 jaar jong - opgericht in 1945 dus.

Het Bakkersmuseum dook in de archieven, en vond in een kookboek uit 1945 een recept voor heerlijke koekjes.

Heb je zin om ze zelf te bakken?

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo