Welkom!

Welkom op de webstek van kwb Ganshoren. Op deze website vind je informatie over ons aanbod in het lopende werkjaar, lees je hoe je ons kunt contacteren, en kun je onze geschiedenis ontdekken.

We nodigen je van harte uit om naar een van onze activiteiten te komen! Tot weldra!

Kwb Ganshoren vierde in 2015-2016 zijn zeventigste verjaardag. Download de brochure 'kwb Ganshoren 70 jaar' (.pdf - 10Mb)!


Onze volgende activiteiten:

 

Kwb Ganshoren organiseert tijdens de herfst- en wintermaanden kaartavonden whisten. Man of vrouw, jong of oud, kwb-lid of niet, iedereen is welkom. De gezelligheid primeert! En als je eens niet kunt komen, is dat geen ramp.

 

Al meer dan 30 jaar organiseren Ganshorense verenigingen, onder leiding van Davidsfonds Ganshoren, een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk. Ook kwb Ganshoren doet mee.

 

Kwb, Scouts, Chiro en Davidsfonds van Ganshoren tekenen al voor de tweeëntwintigste editie van deze spannende activiteit voor kinderen tussen 6 en 12 in het Laarbeekbos.

 

Charleroi mag dan een reputatie hebben als lelijke stad, ze heeft wel degelijk wonderbaarlijke bezienswaardigheden. Ontdek tijdens dit bezoek de ‘ghost metro’, en bezoek een authentieke verlaten metaalfabriek.

Interesse? Blokkeer dan zondag 26 april 2020 (volledige dag) in je agenda! Beperkt aantal plaatsen – vooraf inschrijven verplicht!

i.s.m. kwb Laken-Jette en kwb Stabroek

 

Zin in een avondje plezier waarin je nog bijleert ook? Tijdens deze avondvullende quiz met kennisvragen, beeld- en geluidsfragmenten is het thema ‘solidariteit’. Deelnemen met familie of vrienden, met de ploeg van kwb Ganshoren? Dat kan! Je kunt ook gewoon komen supporteren en genieten van de quiz-ambiance!

 

Kwb en vzw ‘Tochten van Hoop’ organiseren op zondagnamiddag 5 januari 2020 een gegidste wandeling in Sint-Joost-ten-Node.

Deelname kan zowel in groep met kwb Ganshoren als individueel (vertrek naar keuze tussen 13u en 15u).

 

Gids Kaat Bauters wandelt met ons door de Marollen met Bruegel als rode draad en inspirator. De visuele kracht van zijn werk en de humor waarmee hij de mens een spiegel voorhoudt, tonen ons een wijsgerig humanist. De wandeling is een uitnodiging om over de schouder van Bruegel naar het leven van vandaag te kijken.

Streep zondagnamiddag 15 maart 2020 aan in je agenda!

 

Op zondag10 mei 2019 organiseren kwb Ganshoren, kwb Laken-Jette en Pasar Jette-Laken een groene wandeldag in en rond bossen en parken in Ganshoren/Jette. Er is keuze tussen wandelingen van 5, 9 en 16  kilometer. En voor wie liever fietst: met Fietsclub Eliza fiets je 40 kilometer grotendeels langs fietspad, of op autovrije of autoluwe wegen in en rond Brussel. In Jeugdhuis Tongeluk is ook meer te doen: kubb-initiatie, een popup-restaurant… Zin om te komen?

 

Als voetganger en fietser, als automobilist in Brussel … geen sinecure om je veilig en hoffelijk door het verkeer te wagen. Het scheelt echter al wat als je je aan een aantal spelregels houdt: de wegcode. Een erkende instructeur/lesgever frist onze kennis van het verkeersreglement op.

 

Heel wat kwb-afdelingen organiseren een wandeldag. Kwb Stabroek (uit de provincie Antwerpen) komt elk jaar trouw naar onze lentewandeling ‘verrassend groen Brussel’. We gaan op winters tegenbezoek: genieten van de Stabroekse landschappen.

Afspraak op zaterdag 26 januari 2020!

 

Zytholoog en kersvers Brussels minister Sven Gatz neemt ons mee in de wereld van de trappisten. Welke trappisten zijn er? Hoeveel zijn er? Waar liggen de historische wortels ervan? En ook: hoe smaken ze?

Noteer ‘trappistenproeven’ op vrijdagavond 27 maart 2020 in je agenda. Gemeenschapscentrum De Zeyp is de plaats van afspraak.

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo