Jaarlijks organiseert gemeenschapscentrum De Zeyp 'Land in Zicht', waarbij verre landen in tal van activiteiten in de schijnwerpers worden gezet. Dit jaar staat Denemarken in de focus.

kwb Ganshoren organiseert mee bij:

 

 • Kookles 'Deens koken'
  Denemarken heeft niet alleen het beste restaurant ter wereld, Noma, ze hebben ook een rijke traditie in gezond, biologisch en lekker eten. Désirée Helgesen leidt ons binnen in de keuken van haar moeder en vertelt over de Deense culinaire traditie. Ondertussen leren we van kokkin Hilde Peeters hoe je smørrebrød maakt… en opeet.
  In GC De Zeyp (ingang Zeypstraat 47) op maandag 4 maart om 20u
  Toegang: 3 euro
  Inschrijven noodzakelijk : 02 422 00 11 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 • Debat ‘Gelijkheid tussen man en vrouw’
  met Katlijn Demuynck (Genderatwork), Lina Sloth Christensen (Danish Embassy)
  In dit debat zullen we de positie van de vrouw in zowel de Deense als de Belgische samenleving onder de loep nemen en met elkaar vergelijken. Volgens het Global Gender Gap Rapport (2008), waar in 130 landen de ongelijkheid tussen man en vrouw onderzocht wordt, staat Denemarken op de zevende plaats. België daarentegen staat op nummer 28. Niet slecht maar er valt dus nog heel wat op te steken van onze noorderburen.
  In GC De Zeyp (ingang Zeypstraat 47) op dinsdag 5 maart om 20u
  Toegang: gratis

Bekijk het volledige programma van Land in Zicht 2013 op de website van de Zeyp

 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo