Al meer dan 30 jaar organiseren Ganshorense verenigingen, onder leiding van Davidsfonds Ganshoren, een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk.
Dit jaar komt kamerkoor Camerata Orpheon zaterdagavond 18 december om 20u optreden in de Sint-Martinuskerk van Ganshoren.

Zoals de coronakaarten nu liggen, gaat het kerstconcert 2021 door!

Praktisch:

  • zaterdagavond 18 december 2021 om 20u00 in de Sint-Martinuskerk van Ganshoren
  • toegangsprijzen:
   • voor leden van kwb Ganshoren: 6 euro in voorverkoop, 9 euro aan de deur (dankzij algemene Paspartoekorting die we voor al onze leden hebben), je hoeft dus niet zelf een Paspartoekaart te hebben)
   • voor niet-kwb-leden: 12 euro in voorverkoop, 15 euro aan de deur
  • kaarten in voorverkoop via
   • Gemeenschapscentrum De Zeyp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 02 422 00 11)
   • via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   • bij Philippe Kempeneers (02 465 89 41)
   • bij Camiel Buys (02 465 97 83).
 • Over het programma
  Op het programma staan bekende en minder bekende kerstliederen van o.a. Jan Vermulst, Sally K. Albrecht, Elizabeth Campbell, Johann Pachelbel, Franz Gruber, Gustav Holst, Johannes Berckelaers, Racisio Todero, Camille Saint-Saëns, Benjamin Britten, Claude Debussy, Daniele Zanettovich, Franz Xaver Gruber.
 • Over Camerata Orpheon
  Kamerkoor Camerata Orpheon is een ambitieus vocaal ensemble dat werd opgericht in 2006. Het koor repeteert in de Sint-Pancratiuskerk in Kraainem onder leiding van dirigent Roland Mathews. Het kamerkoor bracht al eerder een kerstconcert in de Basiliek van Koekelberg met organist Kristiaan Seynhaeve. Camerata Orpheon verzorgde tientallen optredens in Kraainem, Tervuren, Duisburg, Wezembeek-Oppem, Brussel, Antwerpen, Meche-len, Lier, Sint-Niklaas, e.a.
  Het koor werkt naar één of twee projecten per jaar toe. Afhankelijk van elk project bestaat het koor uit twaalf tot zestien zangers. De meesten onder hen hebben een gedegen muzikale en vocale vorming. Enkelen zijn ook aan de slag als professionele of semi-professionale muzikanten in andere ensembles met eigen instrumenten. De groep omvat meerdere nationaliteiten.
  In elke stemgroep komen stemmen voor die ook solopartijen aankunnen waardoor het repertoire zeer flexibel is.De programmatie kent een grote variatie qua stijlperiodes. Camerata Orpheon zingt zowel oudere muziek als hedendaagse werken. Het koor heeft eveneens projecten met louter wereldse muziek en treedt op n.a.v. recepties, lustrumvieringen en dergelijke.
 • Over de dirigent
  Roland Robert Mathews studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen. Hij werd repetitor aan de Koninklijke Opera Gent, pianist van het toenmalige omroepkoor van de BRT en pianist-organist in het Symfonieorkest aldaar. Hij studeerde orkest-directie en specialiseerde zich later in vocale muziek. Hij concerteerde in België, Nederland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije en Groot-Brittannië. Hij heeft een groot concert-repertoire met vooral zang, opera en oratoria als specialiteit. Ook als componist laat hij zich kennen. Zijn werk “Dodecaruthmica” voor strijkorkest werd in Spanje, Italië en Frankrijk uitgevoerd.

I.s.m. o.m. Davidsfonds Ganshoren, OKRA Ganshoren en gemeenschapscentrum De Zeyp
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Paspartoe, KBC Jette, Bosch Verzekeringen Sint-Agatha-Berchem en Davids’hof.