Al meer dan 30 jaar organiseren Ganshorense verenigingen, onder leiding van Davidsfonds Ganshoren, een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk.
Dit jaar komt koor Musica Nova op zaterdagavond 21 december optreden in de Sint-Martinuskerk van Ganshoren.

 • Over het programma
  Musica Nova brengt klassieke kerstliederen met eigentijdse variaties van kerstmelodieën: een close harmony verwerking van ‘Stille Nacht’, naast een meer klassieke bewerking van ‘The First Noël’. Ook enkele swingende nummers en samenzangmomenten staan op het programma. Ondertussen loopt het kerstverhaal van Herman van Veen.
 • Over Musica Nova
  Musica Nova is opgericht te Boom in 1965, en werd het 40 jaar lang geleid en bezield door Roger Leens. Vervolgens stond het 10 jaar onder leiding van Paul Dinneweth - in december 2014 verzorgen ze ook het kerstconcert. Sinds 2015 is Jeroen Keymeulen de dirigent. Musica nova werkt nu projectmatig: elke productie staat open voor nieuwe zangers. Jaarlijks staan minstens twee producties op het programma, opgebouwd rond een thema. Het repertoire is klassiek, maar uitdagend en met moderne toetsen. Op de koorwedstrijden van de Provincie Antwerpen staat Musica Nova gerangschikt in de ereafdeling.
 • Over de dirigent
  Jeroen Keymeulen behaalde aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek. Jeroen is kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle-kerk in Mechelen, waar hij de leiding heeft over het volwassenenkoor Vokalis. Jeroen geeft ook muziekstages, zoals bij Muzikamp. In 2018-2019 was hij netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Sinds augustus 2019is hij directeur te worden van Koor & Stem vzw.
 • Praktisch:
  • zaterdagavond 21 december 2019 om 20u00 in de Sint-Martinuskerk van Ganshoren
  • toegangsprijzen:
   • voorverkoop en -26 en 55+: €12 ; aan de kassa: € 15;
   • Paspartoe-korting voor leden van de organiserende verenigingen en individuele Paspartoe-houders.
  • kaarten in voorverkoop via bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Philippe Kempeneers (02 465 89 41) of bij Camiel Buys (02 465 97 83).

I.s.m. o.m. Davidsfonds Femma en OKRA en gemeenschapscentrum De Zeyp, allen van Ganshoren. Met steun van de VGC en KBC Brussels - Bank en Verzekeringen.